keskiviikko 25. toukokuuta 2011

Riitapukarit

Rottien välinen jatkuva nahistelu ja riitely ei tunnu loppuvan ikinä. Pahin riidanhaastaja on Pablo, karvat vain pöllyää kun se hermostuu toisiin. Fidel on ainoa joka saa syödä Herran kanssa samasta kupista edes joskus. Ticolla ei ole mitään asiaa Pablon lähelle, jos Tico tai Pedro sattumoisin menee liian lähelle Pabloa tämän syödessä, alkaa ralli ympäri häkkiä; häkin Herra kun ei tyydy hätistelemään muita kaummes vaan jahtaa toisia niin kauan että pääsee kunnolla kimppuun. Ja jos niin hirvittävästi pääsee sattumaan, että jollain toisella on herkku käpälissään, eikä suostu sitä Pablolle heti lahjoittamaan, saa tuo herkun omija kunnon selkäsaunan.

En ole varma, pitäisikö alkaa harkita Pablon erottamista muusta laumasta, toisaalta en haluaisi sitä tehdä, koska pojat kyllä tulevat toimeen suurimman osan ajasta. Toisaalta Pablon käytös saattaa stressata etenkin Ticoa, jolta löytyy jo useampi karvaton kohta ympäri kehoa. 

Tuoreruokaa antaessa täytyy tarkistaa, että Tico ja Pablo syövät eri kerroksissa. Nameja ei pojille voi antaa suoraan, vaan jokainen täytyy nostaa yksitellen syliin syömään herkut, jottei riitaa pääsisi syntymään.


Luultavasti tuo Pablon käytös pahentaa myös muiden rottien välejä, nykyään Tico ja Pedrokin ovat alkaneet tapella ruokakupilla. 



 

1 kommentti:

  1. Ikävä kuulla rottien tappelevan keskenään :( Mulla oli pari vuotta sitten neljä rottaa ja viimeisin niistä oli hieman yli puoli vuotiaana saamani Eino. Se oli oikea kiusaaja. Se terrorisoi muita rottia, mutta eniten Tanea. Eräänä päivänä kuitenkin tullessani koulusta Eino löytyi kuolon kankeana häkistä. En tiedä mihin se mahtoi kuolla, se oli ollut todella hyvässä kunnossa ja mitään tappelun jälkiä ei löytynyt. Epäilen kuitenkin että muut rotat murhasivat sen xD

    VastaaPoista