perjantai 21. lokakuuta 2011

Itsenäistyvä rotta

Tänään oli tarkoitus lähteä jo aikaisin päiväpatikalle, mutta miehelle tuli yllättävä ongelma töissä ja lähtö myöhästyi. Tarkoitus oli tulla huomenna aamulla takaisin ja pojat saivat juosta tänään koko aamun jotta jaksavat kököttää häkissä huomiseen.

Vasta tänään tajusin että Liedon näyttely odottaa jo nurkan takana, enkä tiedä yhtään mitään mitä siellä kuuluu tehdä. Pitää hakea jostain joku numerolappu ja viedä rotat pöydälle lapun kanssa odottamaan. Mutta viisaammat voisivat valistaa että mitä ilmoittautumisessa kuuluu tehdä, ilmoittaudunko omalla vai rottien nimillä vai mitä?
Sen kummempia näyttelyvalmisteluja en ole tehnyt eikä ole vielä tarvettakaan, pikkuisten häntiä olen rasvannut päivittäin muutenkin kun siinä sohvalla sylissä pyörivät. Kynsienleikkausta ollaan harjoiteltu, se sujuu jo aika kivuttomasti.


Hugo teki löydön hupparintaskusta







Pojat "auttoivat" siivouksessa


Osmo pesulla









Tänään Hugo otti ensimmäiset omat askeleensa häkistä pois. Olen antanut häkin oven olla auki jotta pienet pääsevät lähtemään lattialle jos haluavat. 




Ei pieni kauhean pitkälle uskaltanut, häkin alla olevien laatikoiden päälle vaan. Tavallaan haluaisin että pienet pysyvät sohvarottina vielä kauan, niistä kun on niin paljon enemmän seuraa kun isoista pojista jotka juoksevat milloin missäkin ja tulevat vain satunnaisesti moikkaamaan. Toisaalta olisin kiitollinen jos pienet "itsenäistyisivät" eikä niitä tarvitsisi nostella vuorotellen häkistä sohvalle ja sohvalta häkkiin. Lisäksi saataisiin rotaton sohva, eikä minun tarvitsisi tampata ja imuroida sohvaa montaa kertaa viikossa, muut rotat kun eivät sohvalla paljoa ole, mitä nyt käyttävät sitä kulkureittinä patterin päälle ja sieltä telkkutasolle. Pedro on kyllä viimeiset päivät ollut tyytyväisenä sohvalla ja jää makoilemaan sohvan käsinojalle, yleensä se tulee häkistä ulos, menee sohvan alle syömään Pablon piilottamat herkut ja palaa takaisin häkkiin. Tai sitten se jää kököttämään sohvan alle.
Onneksi Osmo ei näytä vielä pienintäkään kiinnostusta tutkimusmatkoja kohtaan, Hugon tutkiessa se otti tyytyväisenä päikkärit häkin ylimmällä tasolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti