sunnuntai 9. lokakuuta 2011

Kadonneen hakaneulan metsästys

Tänään aamulla huomasin että yksi putkiriippari on ironnut katosta ja hakaneula hävinnyt. Paniikissa sitten nostin äkkiä pojat häkistä pois ja aloin etsimään hakaneulaa. Jouduin siivoamaan koko häkin uudelleen, mutta hakaneulaa ei löytynyt häkistä eikä sen ulkopuolelta. Syynäsin pyyhkeet, putket, ruokakupit ja pesämökit  mutta mistään en sitä löytänyt. No, ainakaan se ei häkissä enää ole, mihin asti sitten on mahtanut lentää. Hakaneulojen tilalle pitäisi keksiä joku turvallisempi ratkaisu, ettei mitään vahinkoa pääse sattumaan. Näin jo sieluni silmin kuinka avonainen hakaneula törrötti jonkun rotan kyljestä, joten tänään täytyy käydä kaupassa hakemassa verhonipsuja. Tähän asti hakaneulat ovat pysyneet paikoillaan, mutta siihen ei voi enää luottaa.

Ehdin tänään jo leikata pienimpien kynnet ja pestä hännät; Osmo antoi leikata kynnet tosi nätisti, mutta hännänpesu ei ollut ollenkaan pojan mieleen. Hugon kanssa kynsieleikkuu osoittautui haastavammaksi, mutta hännänpesu meni tosi mallikkaasti. Carlos ei hyväksynyt kumpaakaan toimenpidettä vaan rääkyi sydäntäsärkevästi. Mutta olen vakaasti päättänyt, etten näiden kolmen pienemmän kanssa tee sitä virhettä että anna periksi, isojen poikien kanssa kun se virhe tuli tehtyä, eikä vieläkään onnistu kynsieleikkaus tai edes hännän pesu ilman kauheaa tappelua, koko rotan pesusta puhumattakaan.

Yritinpä tänään jopa viilata rottien kynsiä, mutta en todellakaan ymmärrä miten se kuuluisi tehdä, itse en ainakaan saanut viilattua yhtään kynttä. Kynnet ovat niin pienet muutenkin.
Osmosta ei taida tulla "näyttelyrottaa", tuo turkin nyppiminen ei ole alkuunkaan minun juttuni. Pieni ei siitä suurta melua nosta vaan pysyy kyllä paikoillaan, mutta itselle se on vähän kovempi paikka; Osmo kun on "sylivauva" joka tyytyväisenä narskuttelee hampaitaan heti kun sitä vähääkään silittää, ja kun nypin karvoja se ei oikein tiedä mitä tekisi; narskuttaa ja piippailee samaan aikaan ja minun käy sitä sääliksi; eiväthän muutkaan rottani joudu tuollaista toimenpidettä kestämään. Onneksi pet-luokkaan pojan voi silti ilmoittaa vaikka turkki olisikin vain sieltä täältä nypitty. Enkä tajua sitä, että pitääkö pitkät suorat karvat nyppiä rotan poskistakin pois?

Ilmolomakkeet Liedon näyttelyynkin pitäisi lähettää, mutta en ole vieläkään saanut aikaiseksi kaivaa tulostinta esiin.

4 kommenttia:

  1. Rotan pää jätetään kokonaan nyppimättä. Tässä koomassa en muista että mikä muu paikka oli sellainen että sen nyppiminen oli aika turha.

    VastaaPoista
  2. Okei, kiitos tiedosta! :) Täytyy vielä koittaa kovettaa itseään sen verran että saisi nypittyä koko rotan, nyt en ole vielä saanut kun selästä jonkun verran :D

    VastaaPoista
  3. Yksi ratkaisu on pyytää joku nyppimään tai viedä rotta jonkun luo nypittäväksi?

    VastaaPoista
  4. Varo vaan mitä ehdottelet, kohta oon boksin kanssa sun oven takana koputtelemassa ;)

    VastaaPoista