maanantai 24. lokakuuta 2011

Kaivataan lomahoitoa rotille!

Olen monesti sanonut että rotat ovat todella helppoja lemmikkejä, niiden hoitoon ei uppoa liikaa aikaa tai rahaa, ei tarvitse lenkittää ja ne pärjäävät kauemmin yksin kuin esimerkiksi koira.
Nyt kuitenkin rottien hoidon kanssa on ongelma. Suunnitteilla olisi lähteä Tapaninpäivänä viikoksi lappiin mökille, mutta rotilla ei ole hoitajaa. Ystävämme joka yleensä käy ruokkimassa ja katsomassa poikia viikonloppureissujen ajan ja joka voisi ne mahdollisesti ottaa myös luokseen, on mahdollisesti lähdössä mukaan. Vanhempani pystyisivät käymään rottia katsomassa ja ruokkimassa parin päivän välein (tosin äiti ei mene metriä lähemmäs häkkiä ja isän tuntien käyminen kestäisi kaksi minuuttia, luukku auki, ruoat kuppiin, luukku kiinni), mutta juoksemaan ne eivät pääsisi. Enkä kestä ajatusta että rotat joutuisivat kököttämään häkissään koko viikon. Joulupyhinä kaikilla ystävillä on tietenkin omat suunnitelmansa tai sitten kissoja joiden hajua pojat pelkäävät kuollakseen, joten rottia on mahdoton saada mihinkään. Lemikkien lomahoitopaikkoihinkaan en rottia tahtoisi viedä, sillä pelkään ettei paikalla ole kokemusta rottien hoidosta/mahdollisuutta päästää rottia juoksemaan/muiden eläinten haju stressaisi rottia. Olisin valmis ottamaan pojat mukaan, mutta se olisi vielä huonompi vaihtoehto kuin viikon häkissä kököttäminen, matka kestää kuitenkin puoli vuorokautta. Joten koko reissu jää minulta kokonaan väliin jollei jotain ihmettä tapahdu. Vaikka moni sanoo, että rotat pärjäävät viikon häkissään, ei minulla ole sydäntä tehdä niille niin. Olemme kuitenkin jo jouluaaton- ja päivänkin poissa.


Jos joku tietää asiantuntevan lemmikkien lomahoitopaikan Turusta tai lähettyviltä tai pystyisi itse ottamaan pojat hoitoon maksua vastaan niin ilmoittakaa!












3 kommenttia:

  1. Harmi että itsekin varmaan juuri tuon viikon Mikon kanssa poissa, niin en viitsi sitten tänne oman lauman lisäksi ottaa vielä vieraita rottia hoitajan vastuulle. Nyt jo saa vastuulleen kolme laumaa ja varmaan yhden poikueen.

    Kotona ollessa itsekin mielellään lomahoidokkeja ottaa.

    VastaaPoista
  2. Hätätapauksessa minäkin voin ottaa ne hoitooni, pitäisi vain keksiä minne ne tunkisi siksi aikaa... No, häkkihän minulla on, mutta minne laitan sen häkin? Nojaa... Itse olen lähdössä jouluaattona pois Turusta ja palaan tapanina tai ekana välipäivänä, riippuen vähän että saanko kyytiä vai tulenko junalla.

    VastaaPoista
  3. Juu sijottipoika kavereineen mahtuu varmasti minullekin. Toiselle laumalle ei valitettavasti tilaa löydy, kun en osaa vielä tarkkaan arvioida kuinka monta poikuetta täällä vipeltää :D

    VastaaPoista