torstai 27. lokakuuta 2011

Laumajako

Jouduin sitten jakamaan lauman kahteen osaan; Tico, Pedro ja Pablo jäivät keskenään ja Carlos, Osmo ja Hugo pääsivät yhdessä asustamaan.
Syynä tähän ei ollut tällä kertaa Tico tai pahamaineinen riitapukari Pablo, vaan Pedro. Se kun on ottanut Pablon käytöksestä mallia ja alkoi uhittelemaan pikkuisille. Carloksen "kimppuun" se käy samalla tavalla kuin Pablo sen kimppuun; karvat pystyssä ja kylki edellä potkimaan. Lisäksi se alkoi jatkuvasti huudattamaan Osmoa, menee viereen ja uhittelee ja huitoo tassuillaan, eikä lopeta vaikka Osmo huutaa suu auki alistumistaan. En tahdo että pienet ottavat sen käytöksestä mallia.
Näin alkuun jaoin tuon häkin kahteen kerrokseen, mutta pitäisi tilata toiselle laumalle uusi samanmoinen häkki tai sitten Furet Tower. Heti kun vaan keksin mihin hemmettiin saan toisen häkin tungettua. Tilaa ei yksinkertaisesti ole, makuuhuoneeseen ei häkkiä voi laittaa, enkä millään tahtoisi häkkiä keittiöönkään, mutta vaihtoehtoja ei kauheasti ole.

Ja lomahoitopulma on ehkä ratkennut, ystäväni pystyy ehkä hoitamaan poikia, ja vielä nettimaailmasta tuttu rottailiakin laittoi viestiä että pystyy mahdollisesti ottamaan pojat hoiteisiinsa. Täällä siis jännätään että kuinka käy, pääsenkö mukaan reissulle sittenkin :)

 

3 kommenttia:

  1. Harmi juttu että teillä kävi noin :( Mutta parempihan tuollaiset kierteet on tietty heti katkaista, kun nuorisoa laumassa. Rottien oppivaisuus kun ei aina ole vain hyvä asia. Tuo Furet Tower itseäkin jotenkin houkuttaisi, vaikken yleensä muovipohjaisista niin perustakaan. Mutta alkuun pojat saa kyllä ihan Lusakan :)

    VastaaPoista
  2. Joo, tavallaan harmittaa mutta toisaalta oma stressikin loppui kun ei iltaisin tarvitse kuunnella surkeita piipityksiä. Enemmän aikaahan pojat nyt tulevat vaatimaan kun täytyy laumat vuorotellen juoksuttaa, mutta kyllä siitäkin selvitään :) Itse tahtoisin kovasti tuon Furet Towerin, mutta en tiedä mihin saan sen mahtumaan. Jos se olisi 1cm matalampi niin saisin sen porrastasanteelle olohuoneeseen, ÄRSYTTÄVÄÄ!

    VastaaPoista
  3. Mä voisin kanssa myydä ton mun ferret nationin kun on käyttämättömänä jos se mahtuis sulle paremmin. Pinnaväli on siinä kyllä iso eli ei käy kuin aikuisille rotille.

    VastaaPoista